Programul Operational Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Judetul Maramures Instrumente Structurale
Defileul Lapuşului

Piatra Pintii – Rohia

Piatra Pintii – Rohia - aflată în partea de sud a satului Rohia pe culmea dintre văile Dobrului şi Ursului, este o stâncă uriaşă din gresie cu trepte săpate, având în partea de sus diverse inscripţii şi desene.

La acest obiectiv natural se pote ajunge urcând pe valea Ursului, trecem pe lângă biserica, lângă care se află monumentul eroilor din cele două războaie mondiale.  Ajungem la ultimele case, urcăm în stânga în Şaua Poniţa, după care urcăm în dreapta pe culme, până la cota de 580 m, unde se află  spectaculoasa Piatră a Pintii.

Durata traseului dus-întors este de 1 ½ - 2 ore.  Din Rohia se mai pot vizita: Mănăstirea Sf. Ana, mănăstiria Rohiiţa, bisericile de lemn din Boiereni, de La Greci şi din Dl. Cârjii, biserica de lemn Sf. Maria din Fântânele, datând din sec. XVIII precum şi satul Măgoaja locul de naştere al legendarului haiduc Pintea Viteazul.

www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

NOTA: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro