Programul Operational Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Judetul Maramures Instrumente Structurale
Defileul Lapuşului

Muzeul Etnografic Lăpuş

Muzeul Etnografic Lăpuş are o locaţie nouă, o casă ţărănească din lemn, construita in imediata apropiere a Manastirii Ruoaia, din satul Lapus. In prezent drumul de acces pana aici este reabilitat. Din Lăpuş spre mănăstire circulăndu-se mult mai bine.

Muzeul expune pe langa multe obiecte vechi de uz gospodaresc, piese de mare valoare etno-culturală şi ştiinţifică, icoane şi peste 50 de cărţi scrise, editate sau în manuscris.

www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

NOTA: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro