Programul Operational Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Judetul Maramures Instrumente Structurale
Defileul Lapuşului

Mănăstirea Rohita

Mănăstirea Rohiţa din satul Boiereni se află nu departe de mănăstirea „Sfânta Ana” – Rohia, pe Culmea Breaza sub Vârful Aluniş.

Reînfiinţată în 1993 ,  pe teritoriul satului Boiereni, mănăstirea de călugări are hramul "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" şi la 1 octombrie când se prăznuieşte sărbătoarea "Acoperământul Maicii Domnului" (al doilea hram). Menţionată pentru prima dată în sec. XVIII, a fost distrusă de generalul Bucov. Biserica actuală a fost construită înainte de 1989, pe locul celei vechi, din lemn, pe temelie de piatră, de către preotul Emil Man şi de către credincioşii satului Boiereni, prin eforturi îndelungate şi din multă iubire creştină.

 Mod de acces: DJ182 Târgu Lăpuş-Rohia (7 km), Rohita (1 km);  

Galerie foto

www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

NOTA: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro