Programul Operational Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Judetul Maramures Instrumente Structurale
Defileul Lapuşului
Pietrele Şoimului
Info meteo
marţi, 25 februarie 2020
Maxima: 11°C
Minima: 6°C
Curs valutar
EUR = 4,81 USD = 4,44
Acces Rapid

Pietrele Şoimului

 

De la Buteasa Râu, trecem râul peste podul de beton urcmăm în serpentine, pe DJ 184B ce trece prin în satul Codru Butesii, ajungem la grupul de case din Mesteceni, de la obârşia văii Căldăruşii, iar după 2,7 km ajungem la intersecţia ce duce în Fundul Comnilei. De aici părăsim drumul cotim în dreapta pe drumul de culme, lăsând în stînga accesul la grupul de case din  Dâmbul Izvorului şi după  15 min. vedem în dreapta pe un vâlcel un bloc alb de marmură, care este greu de explicat pentru profani cu a ajuns aici.  Legenda spune ca l-ar fi aruncat Pintea Viteazul, peste Lăpuş din Dealul Toporului. Continuăm coborârea pe poteca până la capătul acesteia, iar spre stânga ajungem deasupra brâului de stânci, pentru a ajunge la baza abruptului Pietrelor Şoimului, coborâm în serpentine prin partea stângă cu mare atenţie, efortul ne este râsplătit de sălbătăcia zonei şi frumuseţea abruptului constituit din şisturi cristaline foarte fragmentate şi acoperite pe alocuri de iederă.

DATE GENERALE OBIECTIVE PARTENERI ŞI PĂRŢI IMPLICATE ACTIVITĂŢI ŞI REZULTATE PLIANTE ŞI BROȘURI

© 2012-2020 TURISM DEFILEUL LAPUȘULUI. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.
Este interzisă multiplicarea acestora fără acordul scris al Consiliului Județean Maramureș.
Utilizarea conţinutului acestui website, cu titlu explicativ, în articole, studii, cărţi, lucrări de specialitate este autorizată numai cu indicarea clară şi precisă a sursei.

396018 vizitatori in total
www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

NOTA: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro