Programul Operational Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Judetul Maramures Instrumente Structurale
Defileul Lapuşului
Piatra Pintii – Rohia
Info meteo
ASTĂZI
Maxima: 1°C
Minima: -6°C
Curs valutar
EUR = 4,78 USD = 4,3
Acces Rapid

Piatra Pintii – Rohia

Piatra Pintii – Rohia - aflată în partea de sud a satului Rohia pe culmea dintre văile Dobrului şi Ursului, este o stâncă uriaşă din gresie cu trepte săpate, având în partea de sus diverse inscripţii şi desene. Este greu de explicat cum a juns aici. Legenda spune că l-ar fi aruncat haiducul Pintea Viteazul peste Lăpuş din Dealul Toporului.

La acest obiectiv natural se pote ajunge urcând pe valea Ursului, trecem pe lângă biserica, lângă care se află monumentul eroilor din cele două războaie mondiale.  Ajungem la ultimele case, urcăm în stânga în Şaua Poniţa, după care urcăm în dreapta pe culme, până la cota de 580 m, unde se află  spectaculoasa Piatră a Pintii.

 

DATE GENERALE OBIECTIVE PARTENERI ŞI PĂRŢI IMPLICATE ACTIVITĂŢI ŞI REZULTATE PLIANTE ŞI BROȘURI

© 2012-2013 TURISM DEFILEUL LAPUȘULUI. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.
Este interzisă multiplicarea acestora fără acordul scris al Consiliului Județean Maramureș.
Utilizarea conţinutului acestui website, cu titlu explicativ, în articole, studii, cărţi, lucrări de specialitate este autorizată numai cu indicarea clară şi precisă a sursei.

392579 de vizitatori in total
www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

NOTA: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro