Programul Operational Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Judetul Maramures Instrumente Structurale
Defileul Lapuşului
Custura Cetăţelei
Info meteo
vineri, 28 februarie 2020
Maxima: 5°C
Minima: -2°C
Curs valutar
EUR = 4,81 USD = 4,36
Acces Rapid

Custura Cetăţelei

   Custura Cetăţelei – aflată pe malul stâng al râului Lăpuş , este o formaţiune stâncoasă, din calcare dolomitice cristaline, sub formă de ferestrău, înlănţuită de apele Lăpuşului. De pe custură avem o privelişte minunată spre Piatra Ciutei şi-n amonte până la Vadul Vimei se văd gospodăriile din Dealu Corbului.

În dreapta se poate coborâ la peştera din Custura Cetăţelei, recomandat turiştilor bine pregătiţi fizic şi cu echipament adecvat.

Pe custură se poate ajunge de la Podul Sălniţei, în dreapta pe o potecă ce urcă în culme la o cruce de lemn de unde se coboară pe custura stâncoasă. Timp de mers: 15-20 minute

DATE GENERALE OBIECTIVE PARTENERI ŞI PĂRŢI IMPLICATE ACTIVITĂŢI ŞI REZULTATE PLIANTE ŞI BROȘURI

© 2012-2020 TURISM DEFILEUL LAPUȘULUI. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.
Este interzisă multiplicarea acestora fără acordul scris al Consiliului Județean Maramureș.
Utilizarea conţinutului acestui website, cu titlu explicativ, în articole, studii, cărţi, lucrări de specialitate este autorizată numai cu indicarea clară şi precisă a sursei.

396449 de vizitatori in total
www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

NOTA: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro