Programul Operational Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Judetul Maramures Instrumente Structurale
Defileul Lapuşului
Casa de Piatra (Casa Pintii)
Info meteo
vineri, 28 februarie 2020
Maxima: 5°C
Minima: -2°C
Curs valutar
EUR = 4,81 USD = 4,36
Acces Rapid

Casa de Piatra (Casa Pintii)

Casa de Piatra (Casa Pintii) –este o peşteră lungă de  circa 15 m, dezoltată în calcare dolomitice, uşor ascedentă cu frumoase concreţiuni (stalactite, stalagmite şi scurgeri parietale) . În peşteră se află o populaţie mică de lilieci.

La peşteră se poate ajunge din satul Preluca Veche pe Cararea Vimii ce coboară la Vadul Vimii. Din şa continuăm pe potecă înainte pe direcţia sud,  lasăm în stânga culmea, intrăm în pădure, trecem pe lăngă formaţiuni stâncoase de gresii alveolate, pe care se află diverse inscripţii  făcute de localnici (Piatra Scrisă) şi o scobitură unde se zice că ar fi îngenunchiat Pintea Viteazul. Continuăm coborârea până în colţul unei poieni unde se afla o gospodărie, în prezent invadată de pădure. Se mai văd câteva cruci de la un vechi cimitir de familie. Din acest loc coborâm spre stânga prin pădure pe o potecă abia vizibilă, îndreptându-ne pe direcţia nord, la circa 250 m ajungem deasupra unui perete vertical numit Piatra Lucie . De aici mai  sunt 50 m până la baza stâncii unde se află peştera Casa de Piatră.

Acest traseu poate fi făcut  împreună cu trasesul la Piatra Cerbului, din şa până la peşteră dus-întors 1-1 ½ oră. De la peşteră există o potecă greu de urmărit, până la Piatra Cerbului, nu este recomandată numai turiştilor experimentaţi. 

DATE GENERALE OBIECTIVE PARTENERI ŞI PĂRŢI IMPLICATE ACTIVITĂŢI ŞI REZULTATE PLIANTE ŞI BROȘURI

© 2012-2020 TURISM DEFILEUL LAPUȘULUI. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.
Este interzisă multiplicarea acestora fără acordul scris al Consiliului Județean Maramureș.
Utilizarea conţinutului acestui website, cu titlu explicativ, în articole, studii, cărţi, lucrări de specialitate este autorizată numai cu indicarea clară şi precisă a sursei.

396441 de vizitatori in total
www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

NOTA: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro