Programul Operational Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Judetul Maramures Instrumente Structurale
Defileul Lapuşului
Biserica de lemn din Larga -1604
Info meteo
ASTĂZI
Maxima: 7°C
Minima: 2°C
Curs valutar
EUR = 4,81 USD = 4,36
Acces Rapid

Biserica de lemn din Larga -1604

Larga, Comuna Suciu de Sus - Localitate atestată la 1593 ca domeniu al Cetăţii Gherla.

"Biserica de lemn cu hramul "Sf. Dumitru"  se pare că a fost ridicată pe la 1604, întrucât incizia de deasupra uşii, confirmă pe la 1802 o reparaţie şi nu o construcţie nouă, cum înclină unii să creadă. Cert este că această construcţie de mici dimensiuni are caracteristici arhaice cu pronaos tip tindă, fără decupări laterale uşii de acces în naos, acoperiş simplu prevăzut cu un mic coif cu cruce în faţă şi un turn-clopotniţă, ce se ridică direct din acoperiş, cu foişor şi balcon."( Grigore Man- Biserici de lemn din Maramureş)

Galerie foto

DATE GENERALE OBIECTIVE PARTENERI ŞI PĂRŢI IMPLICATE ACTIVITĂŢI ŞI REZULTATE PLIANTE ŞI BROȘURI

© 2012-2020 TURISM DEFILEUL LAPUȘULUI. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.
Este interzisă multiplicarea acestora fără acordul scris al Consiliului Județean Maramureș.
Utilizarea conţinutului acestui website, cu titlu explicativ, în articole, studii, cărţi, lucrări de specialitate este autorizată numai cu indicarea clară şi precisă a sursei.

396462 de vizitatori in total
www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

NOTA: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro