Programul Operational Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Judetul Maramures Instrumente Structurale
Defileul Lapuşului
Biserica de lemn din Drăghia-1706
Info meteo
ASTĂZI
Maxima: 7°C
Minima: 2°C
Curs valutar
EUR = 4,81 USD = 4,36
Acces Rapid

Biserica de lemn din Drăghia-1706

Drăghia, Comuna Coroieni - Localitate atestată la 1395, ca domeniu al cneazului Drag, de unde probabil îi vine şi numele, primeşte dreptul de fiinţare la 1552 din partea domnitorului Moldovei, Alexandru Lăpuşneanu, ce stăpânea aceste locuri prin moştenire de la înaintaşii săi Ştefan cel Mare, Bogdan I şi Petru Rareş.

"Biserica de lemn cu hramul "Sf. Arhangheli" a fost ridicată în cimitir pe la 1706 prin contribuţia credincioşilor de către meşterul lemnar Both Grigore ce şi-a lăsat înscris numele pe grinda de deasupra uşii de la intrare. Ancadramentul uşii de la intrare păstrează o inscripţie în slavonă şi o minunată decoraţie dispusă în semicerc, cu torsade şi dinţi de lup. Portalurile uşii de trecere din pronaos în naos sunt decorate excepţional cu rozete încrustate cu modele arhaice, neîntâlnite la alte biserici. "( Grigore Man- Biserici de lemn din Maramureş)

 

Galerie foto

DATE GENERALE OBIECTIVE PARTENERI ŞI PĂRŢI IMPLICATE ACTIVITĂŢI ŞI REZULTATE PLIANTE ŞI BROȘURI

© 2012-2020 TURISM DEFILEUL LAPUȘULUI. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.
Este interzisă multiplicarea acestora fără acordul scris al Consiliului Județean Maramureș.
Utilizarea conţinutului acestui website, cu titlu explicativ, în articole, studii, cărţi, lucrări de specialitate este autorizată numai cu indicarea clară şi precisă a sursei.

396457 de vizitatori in total
www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

NOTA: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro