Programul Operational Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Judetul Maramures Instrumente Structurale
Defileul Lapuşului
Biserica de lemn din Costeni-1870
Info meteo
vineri, 28 februarie 2020
Maxima: 5°C
Minima: -2°C
Curs valutar
EUR = 4,81 USD = 4,36
Acces Rapid

Biserica de lemn din Costeni-1870

Localitate atestată la 1603.

"Biserica de lemn cu hramul "Sf. Nicolae" a fost ridicată la 1870 şi face parte din grupul clădirilor de mari dimensiuni prevăzută cu acoperiş simplu, cu absida inclusă şi un turn-clopotniţă impresionant ca înălţime, flancat de patru turnuleţu, semn al importanţei comunităţii la vremea respectivă. De reţinut sunt uşile împărăteşti, ce se remarcă prin forma deosebită a vrejurilor florale cu ciorchini de struguri la bază şi care cuprind patru medalioane faţă de şase cum se obişnuieşte la alte biserici din zonă". ( Grigore Man- Biserici de lemn din Maramureş)

Galerie foto

DATE GENERALE OBIECTIVE PARTENERI ŞI PĂRŢI IMPLICATE ACTIVITĂŢI ŞI REZULTATE PLIANTE ŞI BROȘURI

© 2012-2020 TURISM DEFILEUL LAPUȘULUI. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.
Este interzisă multiplicarea acestora fără acordul scris al Consiliului Județean Maramureș.
Utilizarea conţinutului acestui website, cu titlu explicativ, în articole, studii, cărţi, lucrări de specialitate este autorizată numai cu indicarea clară şi precisă a sursei.

396433 de vizitatori in total
www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

NOTA: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro