Programul Operational Regional Uniunea Europeană Guvernul României Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Judetul Maramures Instrumente Structurale
Defileul Lapuşului
Biserica de lemn din Aspra -1866
Info meteo
ASTĂZI
Maxima: 1°C
Minima: -6°C
Curs valutar
EUR = 4,78 USD = 4,3
Acces Rapid

Biserica de lemn din Aspra -1866

Aspra, Comuna Vima Mică- Localitate atestată la 1603.

"Biserica cu hramul Sf. Constantin şi Elena a fost ridicată pe la 1866 prin contribuţia micii comunităţi din Aspra. Construcţia din lemn, lipită cu lut pe dinafară şi înăuntru la nivelul pereţilor laterali, prezintă un caz unic de adaptare a construcţiei cultice la posibilităţile şi priceperea meşterilor locali. Bisericuţa deţine un splendid candelabru de lemn sculptat şi pictat sub forma unei sfere prevăzute cu suporţi pentru lumânări." (Grigore Man- Biserici de lemn din Maramureş). Se află pe lista monumentelor istorice sub codul LMI MM-II-m-B-04497.

 

Galerie foto

DATE GENERALE OBIECTIVE PARTENERI ŞI PĂRŢI IMPLICATE ACTIVITĂŢI ŞI REZULTATE PLIANTE ŞI BROȘURI

© 2012-2013 TURISM DEFILEUL LAPUȘULUI. Toate documentele și fotografiile sunt proprietatea Consiliului Județean Maramureș.
Este interzisă multiplicarea acestora fără acordul scris al Consiliului Județean Maramureș.
Utilizarea conţinutului acestui website, cu titlu explicativ, în articole, studii, cărţi, lucrări de specialitate este autorizată numai cu indicarea clară şi precisă a sursei.

392575 de vizitatori in total
www.inforegio.ro Investim în viitorul tãu! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã.

NOTA: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro